Tobnie gemaakt 3"Mijn bestemmings plan

Mijn bestemmingsplan ?????

Ik had geleerd tijdens mijn opleiding activiteitenbegeleiding dat controleren en constant de doelgroep bekritiseren dit niet de methode was om mensen positief te stimuleren, en alle aanwezige mogelijkheden eruit te halen. Echt begeleiden is echt een vak apart dat moet je kunnen. Hier ervaar ik het als belemmerend in plaats van stimulerend. Het doet me steeds weer denken aan Jack Nicholson met zijn fantastische rol in de film one flew over de cuckooksnest het verzet tegen een autoritair gecontroleerd leiderschap. Fuck… ik voel me soms net op en top Jack. We leven nu in 2018 maar de methode bij de overheidsinstantie gaat zeker 30 jaar terug. Mensen participeren naar een gelijkwaardige arbeidssituatie daar ging ik van uit. Ik denk, dat ik het met mijn brein niet goed begrijp, want ja onderzoek heeft uitgewezen dat onze hersentjes een stukje kleiner zijn,” ik denk dat het hem daar in zit”! Als er onder begeleiding verstaan wordt, dat er continu iemand achter je aanloopt om te kijken of je je werk wel goed uitvoert, uiteraard volgens het opgestelde regelplan. Dan heb ik niet te klagen. Ik heb op mijn werklijstje zwart-wit een overkill aan to do’s op een a4tje staan voor de hele week, en ten slotte dit alles nog in piepkleine lettertjes onder elkaar. Het lijkt wel een spelletje.

Tja mijn leeftijd begint te tellen ik heb voor al die kleine lettertjes een leesbril nodig. Daar gaat ie… op, af op, af op, af en zo breng ik mijn tijd door worstelend met het lijstje. Het vereist accuratesse om ook nog te proberen dit punt voor punt af te werken. Je weet inmiddels dat lijstjes ik en adhd bijna onmogelijk zijn om dit op voorgeschreven volgorde te voltooien.” Concentreer je” op lettertjes of op taken shit... het moet allebei da’s waar ook .

Soms een centrifuge en soms een slak dat zijn de enige twee mogelijkheden. Dingen gaan me beter af als ik iets doe wat ik leuk vind dan focus ik me er op los ik hoor zie niks anders en ben er niet vanaf te brengen. Voor alles weet ik dan een oplossing te bedenken enne dan gaat het vanzelf. Mijn eigen volgorde? De linkse en rechtse hemisferen werken toch een beetje anders, ik zeg altijd maar zo “ík heb niet alles op een rijtje, maar het zit er wel.”

Voor zover,

Tot noges

Mirabella


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



ADHD boekresensie Tobnie mijn leven met.... van IMPULS&WOORTBLINT

ADHD en mijn leefomgeving hoe ervaar je dat,

Stem allen op Tobnie stemmen is voorbij helaas was ik niet bij de gegadigden.

Tobnie gemaakt 3"Mijn bestemmings plan

ADHD boek Tobnie mijn leven met... Boekpresentatie