ADHD boekresensie Tobnie mijn leven met.... van IMPULS&WOORTBLINT

Heerlijk herkenbaar boek: Tobnie – Mijn leven met ADHD

“Ik moet van alles. Vroeger moest ik leren begrijpend lezen en sommen maken. Ja, wat is het nou? Moet ik tegelijk kunnen lezen en rekenen? Ik zie die sommen nog voor me. Wat is de structuur? Wat doen al die tekeningetjes erbij, is het soms tekenles? Ik dwaal af en zit meteen in een ander universum. Ik wil best een sommetje maken, maar waarom komen Marietje, Pietje,Josefine en Els dan ook langs? Lezen is al lastig. Ik kan niet lang focussen op een zin, en dan gebruiken zeer bij een proefwerk notabene drie voor één vraag. Hoe moet ik dat begrijpen? Inelk geval door mezelf steeds weer te dwingen om me te concentreren. Makkelijk gezegd, ik krijg er vooral hoofdpijn van.” Een grappig fragmentje uit Tobnie, een boek van i & W-lid Mirande van Reenen, over haar leven met ADHD. Het boek staat bomvol met dit soort herkenbare anekdotes over hoe het is om te leven met een ADHD-brein. Met veel humor en zelfspot opgeschreven. Nieuwsgierig geworden? Het boek is te bestellen via Boekscout.nl en kost € 19,99.

Heerlijk herkenbaar boek: Tobnie – Mijn leven met ADHD “Ik moet van alles. Vroeger moest ik leren begrijpend lezen en sommen maken. Ja, wat is het nou? Moet ik tegelijk kunnen lezen en rekenen? Ik zie die sommen nog voor me. Wat is de structuur? Wat doen al die tekeningetjes erbij, is het soms tekenles? Ik dwaal af en zit meteen in een ander universum. Ik wil best een sommetje maken, maar waarom komen Marietje, Pietje,Josefine en Els dan ook langs? Lezen is al lastig. Ik kan niet lang focussen op een zin, en dan gebruiken zeer bij een proefwerk notabene drie voor één vraag. Hoe moet ik dat begrijpen? In elk geval door mezelf steeds weer te dwingen om me te concentreren. Makkelijk gezegd, ik krijg er vooral hoofdpijn van

” Een grappig fragmentje uit Tobnie, een boek van i & W-lid Mirande van Reenen, over haar leven met ADHD. Het boek staat bomvol met dit soort herkenbare anekdotes over hoe het is om te leven met een ADHD-brein. Met veel humor en zelfspot opgeschreven.

Nieuwsgierig geworden? Het boek is te bestellen via Boekscout.nl bol.com en andere boekwinkels Risjamo en de BRUNA in Barneveld en kost € 19,99.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen